Klassiek in de Kapel stelt #kalendervoorcultuur voor

Klassiek in de kapel
De vzw Klassiek in de Kapel die in Tienen sinds vorig jaar klassieke concerten organiseert, heeft een kalender 2021 gemaakt. Daarop staat bij elke maand een originele tekening van een bekende componist. De kalender wordt verkocht voor een nobel doel: geld inzamelen om de zwaar getroffen cultuursector rechtstreeks en onrechtstreeks te kunnen steunen.

“Iedereen heeft thuis of op kantoor wel een kalender hangen”, zegt Jacques Kinnaer. “Dus vonden we het een goed idee om zelf met een kalender voor 2021 op de proppen te kopen. Goed op tijd: mensen zullen er nu nog geen nieuwe in huis gehaald hebben. Dus zagen we ons moment gekomen.”

Via de rechtenvrije website Shutterstock kwam de vzw een reeks tekeningen op het spoor van componisten. Daarvan hebben ze nu de belangrijkste tekeningen gebruikt: op elke maand van 2021 staat de tekening van een bekende componist als Mozart, Brahms, Chopin en Bach. “We verkopen de kalender op onze ticket-website voor € 10. Met de opbrengst kunnen we weer enkele muzikanten binnenkort een podium geven tijdens een van onze concerten”, legt Bart Debbaut uit. “De cultuursector werd door de coronacrisis extra zwaar getroffen. Daarom willen we met dit nieuwe initiatief ons steentje bijdragen om hen te steunen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de cultuursector opnieuw zal mogen opstarten. Het eerstvolgende concert van Klassiek in de Kapel staat gepland op 16 januari. “Even afwachten of dat zal kunnen plaatvinden”, aldus Jacques. “Voor de geannuleerde concerten van 11 november zoeken we alleszins een nieuwe datum, van zodra dat kan.”

Je kan de kalender van Klassiek in de Kapel bestellen via http://tickets.klassiekindekapel.be

Lees meer over