Kinderen en jongeren met een beperking kunnen nu ook skeeleren bij RSC Tienen

Skeeler
Skeelerclub RSC Tienen start vanaf het nieuwe werkingsjaar met G-skeeleren, zeg maar een aanbod voor mensen met een beperking. "Bij ons weten zijn we de eerste club die dit in België gaat aanbieden, in Nederland bestaat het al veel langer." De foto is van de sociale media van de vereniging.

Het nieuwe werkinsjaar start in september en loopt tot juni 2022. De club wil met het nieuwe project starten in oktober.  “De afgelopen jaren hebben steeds meer sportverenigingen initiatieven ontwikkeld voor sporters met een beperking. In België is dit voor het skeeleren nog niet het geval en daar willen we verandering in brengen. RSC Tienen is een club waar iedereen zich thuis moet voelen, we hadden al een aanbod voor recreatieve renners, competitieve renners en volwassenen en nu dus ook voor mensen met een beperking”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Zowel kinderen als jong volwassenen met een mentale beperking (van 6 tot 21 jaar) of met gedragsstoornissen kunnen aansluiten.

Lees verder onder de foto. 

Skeeler
Binnenkort kunnen mensen met een beperking ook hun ding doen op de skeelerpiste. Foto RSC Tienen

Eerst intake gesprek

Vooraf wordt er altijd een kennismakings- of intake gesprek georganiseerd. “We starten met maximum tien kinderen/jongvolwassenen. Indien er meer interesse is, zal een wachtlijst aangelegd worden.”

Voor het intakegesprek dien je een afspraak te maken, bij voorkeur voor 19 september. Dat doe je door een mail te sturen naar  secretariaat@rsc-tienen.be. Op zaterdag 2 oktober, van 17 tot 18 uur, is er een kennismakingsles voorzien. Die gaat door in Hal 1 aan het Houtemveld. Het lidgeld bedraagt 95 euro en skates kunnen bij de vereniging ook worden gehuurd.

Lees meer over