Jeugdbewegingen in Tienen steken tandje bij

jeugdvereniging
September is naar goede gewoonte de start van een nieuw werkjaar voor de Tiense jeugdbewegingen. De dienst Jeugd en Huis van het Kind Tienen maakten een handig overzicht van de verschillende jeugdbewegingen die Tienen rijk is. Je kan ze hier zoeken. (Foto: FOS)

Meer dan 1.000 Tiense jongeren gaan wekelijks naar de jeugdbeweging om er hun vrije tijd door te brengen en vrienden te maken. Jeugdbewegingen zijn belangrijk. Het hele jaar rond zorgen ze voor leuke activiteiten en kampen voor kinderen en jongeren.

De coronacrisis was een serieuze spelbreker voor het verenigingsleven. Toch bleven de Tiense jeugdbewegingen hun creatieve en gemotiveerde zelf door allerlei online of coronaveilige activiteiten aan te bieden. Hierbij bleven de flexibiliteit en het engagement, die zo kenmerkend zijn voor de jeugdbewegingen, altijd overeind.

Begin september gingen de jeugdbewegingen opnieuw met een normaal werkjaar van start. Om kinderen en jongeren te helpen bij hun keuze, goot de dienst jeugd en Huis van het Kind Tienen alle jeugdbewegingen en hun gegevens in een overzicht, dat geraadpleegd kan worden via www.tienen.be/tiense-jeugdbewegingen

Lees meer over