Inwoners voelen zich onmiddellijk thuis op nieuw buurtpark in Kumtich

buurt Kumtich1
In de namiddag van 15 september opende het nieuwe buurtpark voor het eerst zijn deuren. Dat werd aangelegd op het voormalige voetbalterrein langs de Sint-Barbarastraat.

Het ontwerp voor het nieuwe buurtplein in Kumtich kreeg in overleg met het Kumtichcomité vorm. De aanleg ervan gebeurt in verschillende fases. “Voor de aankleding maakt de stad gebruik van gerecupereerde en duurzame materialen”, licht schepen van vrije tijd Wim Bergé toe. “Zo zijn er speeltoestellen met oude tractorbanden gemaakt, werden er twee goaltjes gerecupereerd en is er een fietsenstalling in kastanje hout gemaakt. Op het terrein werd een BMX-parcours aangelegd en zal het vanaf half september ook mogelijk zijn om te petanquen en volleyballen. Verder krijgt het buitenklasje voor VBS Vroenhof de komende weken verder vorm.”

Lees verder onder de foto

buurt2

Voorzitter Johan De Schryver van het buurtcomité lichtte kort de toekomstplannen toe. Het parkje zal verder worden uitgebreid, maar het comité heeft nog meer plannen naar de toekomst. Lees hierover meer in Passe Partout van 29 september. Alle aanwezigen werden onthaald op een lekker ijsje.

De aanleg van het buurtplein maakt deel uit van de beleidsacties van de stad om Tienen verder te vergroenen en om jaarlijks te investeren in speelterreinen voor de kinderen.

kumt3

Lees meer over