Infomarkt moet inwoners voorbereiden op grote wegenis- en rioleringswerken in Oplinter

19 augustus 2021 | 09u32 | Gepost door rik.poulman@te…
rioleringswerken
De stad Tienen, Aquafin en Fluvius plannen in het voorjaar van 2022 grootschalige wegenis- en rioleringswerken in Oplinter. Na een eerste online infomoment dinsdagavond, zijn alle inwoners van de deelgemeente welkom tijdens een infomarkt op donderdag 26 augustus in zaal Sinterviven in Oplinter.

De wegenis- en rioleringswerken worden uitgevoerd langs de Oplintersesteenweg, de Neerlintersesteenweg, het Sint-Genovevaplein, de Lindebaan, de Sint-Hubertusstraat, de Kummenbaan en de Herestraat. Met deze werken investeert de stad niet alleen in de ondergrond en een beter rioleringsstelsel, maar wordt ook de dorpskern van Oplinter fraaier, veiliger en aangenamer gemaakt voor iedereen. Het afvalwater van het centrum van Oplinter wordt aangesloten op de bestaande rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Oplinter in het Kummenveld. Het regenwater wordt gescheiden afgevoerd naar de Genovevabeek en de Mattebeek. Hiervoor wordt een nieuwe riolering met een verhoogde capaciteit aangelegd.

Het Sint-Genovevaplein, de omgeving van de kerk en de omgeving van zaal Sinterviven worden heraangelegd. Ook de weginfrastructuur in de Herestraat, de Oplintersesteenweg (vanaf het centrum tot aan de autogarages en het tankstation), de Lindebaan, de Sint-Hubertusstraat (vanaf het Dorpsplein tot de Dalweg), de Kummenbaan (tussen de woningen met huisnummers 6 en 48) en de Neerlintersesteenweg (tussen het dorpsplein en de Kosbeekweg) wordt vernieuwd.

In bovengenoemde straten wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Hierbij worden afvalwater en regenwater apart afgevoerd. De algemene timing en fasering van de werken zal tijdens een latere fase bekend zijn.

Er vond al een online infomoment plaats om de inwoners te laten kennismaken met de plannen. Vooraleer de omgevingsvergunning wordt aangevraagd, wordt er ook nog een fysieke infomarkt georganiseerd op donderdag 26 augustus in zaal Sinterviven, Neerlintersesteenweg 22 in Oplinter. Tussen 16.00 en 18.30 uur zijn alle inwoners van Oplinter doorlopend welkom. Ze krijgen er de gelegenheid om vragen te stellen, de plannen in te kijken en meer specifieke informatie in te winnen. Deskundigen van Fluvius, Aquafin en de stad Tienen geven toelichting bij de plannen. De presentaties die tijdens de infomarkt aan bod komen, kunnen nadien geraadpleegd worden via www.tienen.be/werken-oplinter.

Lees meer over