In één ruk te voet van Oostende naar Tienen voor Pepinster

6 augustus 2021 | 20u36 | Gepost door rik.poulman@te…
Werner Sabo
Werner Sabo gaat in het weekend van 13 tot 15 augustus de 170 km stappen die het Klein Strand in Oostende scheiden van de Tiense Grote Markt. Voor elke kilometer, die hij aflegt, vraagt hij zijn supporters om hem te sponsoren. Het hele bedrag wordt geschonken aan 'La Service Jeunesse' van Pepinster, een ontmoetingsplaats voor de jeugd die zijn hele inboedel kwijtraakte tijdens de watersnood van 14 juli.

Is Werner Sabo voorstellen aan de Tienenaars niet een beetje verloren moeite? Als lokaal zelfstandig ondernemer is hij een bekend gezicht in de regio en altijd bereid bona fide  een hand toe te steken waar dat echt nodig is. Hij houdt ook van uitdagingen en tart soms het lot. Al enkele jaren stapt Werner zijn fameuze mars.

Maar dit jaar werd hem ingefluisterd dit niet zomaar te doen. “Omdat er zoveel mensen op zo korte tijd hun hele hebben en houden zagen verloren gaan, kwam ik op het idee om voor elke gestapte kilometer sponsoring te vragen voor een goed doel”, vertelt hij. “Na overleg met Pepinster hebben wij gekozen om  ‘La Service Jeunesse’ materieel te helpen omdat het een concreet doel is. Ze hebben daar niets meer, geen meubels, geen speelgoed. Artistieke materialen zijn weg, de tapijten liggen onder de modder.” En dan te bedenken dat de kelder van zijn eigen zaak een paar weken voorzien zelf helemaal was ondergelopen en zijn voorraad naar de vaantjes.

Werner: “Vrijdag 13 augustus om 13 u. vertrek ik in Oostende aan het Klein Strand en van daar gaat het naar de Grote Markt in Tienen. Wanneer we daar aankomen gaan we later bekend maken.”

Lees verder onder de foto (f: Steven Massaer)

werner

Ben je die vrijdag per toeval aan zee, dan kan je Werner altijd een hart onder de riem steken bij zijn vertrek en loop gerust een eindje mee. Zelfs tot in Tienen.

Wie het project van Werner effectief wil steunen, laat weten hoeveel euro hij of zij per kilometer wil bijdragen. Je bepaalt dus zelf het bedrag dat met 170 wordt vermenigvuldigd. Alle giften méér dan welkom op rekeningnummer: BE72 0019 1215 2916 met vermelding “Werner stapt”.

Lees verder onder de foto

levering pepinster

Het centrum dat Werner opnieuw mee wil uitbouwen deed elke weekdag dienst als kinderopvang en als naschoolse opvang voor zes basisscholen in Pepinster en de omliggende dorpen. Het is een ontmoetingsplaats voor de jeugd en tegelijk ook een feestzaal. Elke woensdag was er een crea-atelier, werden boswandelingen georganiseerd en psychomotorische oefeningen gehouden... Dat alles is nu weggevallen.

Wie een betaalbewijs wenst, stuurt een mailtje met alle info (Bedrijfsnaam, adres, BTW nummer) door naar annekealderweireldt007@gmail.com. Het exploot van Werner met updates van de wandeling kan je volgen op de facebookpagina “Werner stapt voor Pepinster”.

Lees meer over