Help Bezorgd om Mensen (B.O.M.) in Tienen uit de watersnood

BOM
De watersnood van 13 en 14 juli speelt B.O.M., de Tiense organisatie voor mensen in armoede, lelijk parten. Kantoren en opslagruimtes stonden een paar tientallen centimeter onder water, meer dan voldoende om heel wat schade aan te richten. Helpende handen zijn op vrijdag 23 juni welkom na aanmelding, om een handje te helpen

“Het water heeft hier al bij al niet zo hoog gestaan, maar heeft toch heel wat schade aangericht aan het gebouw, onze inboedel en de goederen”, vertelt Jean-Pierre Bex die de leiding heeft over de organisatie. “Een deel van onze goederen en eetwaren is niet meer bruikbaar. Er wacht ons nu een immense taak om uit te zoeken wat nog eetbaar is en wat niet. Veel verpakkingskartons zijn aangetast. Voor eetwaren in blik vormt dat geen probleem, maar voeding verpakt in papier en karton moeten wij helaas weggooien.”

Uitsorteren wat wel en niet meer bruikbaar is, vraagt veel mankracht. “Dat werk moet dringend gebeuren”, zegt Bex. “Wij willen maandag al terug opengaan. Het armste deel van de bevolking is van ons afhankelijk.”

Een groepje van heb buurtcomité Kumtich is intussen neergestreken bij B.O.M. en reeds volop aan de slag. Wie een handje wil komen toesteken is welkom, maar vooraf aanmelden is wel nodig. Dat kan via buren.kumtich@gmail.com of 0468 110 648 (Johan De Schryver). Vooral een paar “potige” kerels is welkom voor het verplaatsen van zware paletten. De karwei begint om 10 u. tot een eind in de namiddag. Gelieve ook een eigen lunchpakket mee te brengen. Adres voor de klus: Hamelendreef 100 Tienen.

Lees meer over