Gin-bar in Tienen helpt vzw aan fondsen om dure therapie mogelijk te maken

speransa
VZW Speransa, die ouders van kinderen met een beperking bijstaat om dolfijn-ondersteunde therapie mogelijk te maken, organiseert op zaterdag 18 september vanaf 18 u. een gin-avond in het oud college van Tienen.

“Wij serveren er, in samenwerking met de Brugse Gin Club, 6 verschillende, perfect served gins”, vertelt organisator Kristof Vangoidsenhoven. "Nieuw dit jaar is dat we ook 2 non-alcoholische gins op het menu plaatsen. Uiteraard voorzien we ook frisdrank, wijn, bier van brouwerij Hoplinter en bieden we de mogelijkheid om een bordje hapjes te bestellen.”

Er is live muziek van Yoline Feys uit Tienen, gevolgd door een optreden van Mats Tuerlinckx, die laatst nog op het podium van Factory of Sweetness speelde. Alle ingrediënten voor een gezellige avond zijn aanwezig.

Kristof: “Sinds de start van de vzw in 2018 kon onze vzw al twee gezinnen 'groen licht' geven voor deelname aan de therapie. Zo vertrok Yutta, een meisje van 7 uit Olmen op zaterdag 11 september naar Curaçao. We zijn erg trots dat we hiermee het eerste kind op onze wachtlijst de kans kunnen geven om nieuwe stappen vooruit te zetten. Begin december kan de achtjarige Charlize uit Langdorp genieten van haar therapie.”

Er staan nog meer gegadigden op de wachtlijst. De onkosten voor deze therapie loopt in de duizenden euro’s en is enkel mogelijk dankzij fondsenwerving via allerlei acties. Meer info over de werking van de vzw kan je vinden op www.speransa.be. 

dolfijn

Lees meer over