Fietsersbond Tienen bezet kortstondig kruispunt op 30 augustus

29 augustus 2021 | 14u50 | Gepost door rik.poulman@te…
actie fietsersbond
De Fietsersbond Tienen doet om maandag 30 augustus mee aan actie “Veilig Verkeer Nu!” en zal om 17.30 u. het kruispunt Moespikvest en Sint-Helenavest innemen.

“Naar aanleiding van de dodelijke aanrijding van de twee kinderen in Antwerpen, maar ook de aanrijding van de fietsster in Gent en alle verkeersslachtoffers die jaarlijks vallen, voeren Fietsersbond en haar partners op 30 augustus in Vlaanderen en Brussel actie met ‘Veilig verkeer nu!’”, licht Mark Hanssens, voorzitter van de Fietsersbond Tienen de actie toe.

We krijgen de laatste maanden en jaren de boodschap dat er historische records gebroken worden op het vlak van investeringen in de fietsinfrastructuur. Nog nooit werden zoveel middelen vrijgemaakt. Maar wanneer komt het moment dat we dat ook op het terrein zien? Daarom willen we kruispunten over heel het land innemen om op die manier aandacht én actie te vragen voor verkeersveiligheid.”

Hanssens: “Concreet willen wij op maandag 30 augustus om 17.30 u. met 15 tot 20 personen één rood licht cyclus het verkeer belemmeren om op die manier aandacht én actie te vragen voor verkeersveiligheid.”

Afspraak aan het kruispunt van Helenavest/Moespikvest/Invalsweg aan de kant van houthandel Giroulle.

Info: mark.hanssens@telenet.be, fietsersbondtienen@gmail.com

Lees meer over