Fietsersbond onthaalt fietsers op applaus aan station en scholen in Tienen

3 juni 2021 | 09u20 | Gepost door rik.poulman@te…
applausdag
Het is vandaag nationale applausdag. Verschillende teams van de fietsersbond vatten post aan het NMBS-treinstation van Tienen en aan verschillende scholen in de stad om personen die de fiets gebruiken voor korte afstanden met een applaus te onthalen.

“Op 3 juni, Wereldfietsdag, geven de Fietsersbond en GRACQ, zijn Waalse en Brusselse tegenhanger, massaal applaus voor de fietsers”, zegt Mark Hanssens, voorzitter van de Fietsersbond Tienen. “Wij doen dat hier in samenwerking met een aantal basisscholen. Met zoveel mogelijk teams geven we over heel België applaus voor mensen die zich tijdens de ochtendspits met de fiets verplaatsen. Waarom wij dit doen? Om fietsers te feliciteren. Ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel, om hen te bedanken omdat ze de wereld een stukje leefbaarder en plezanter maken en om fietsers aan te moedigen zo verder te doen. Ook willen wij automobilisten stof tot nadenken geven want het kan ook anders."

Met deze actie wil de Fietsersbond de beleidsmakers tonen dat het aanleggen van een veilige fietsinfrastructuur werkt. “Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen”, aldus Hanssens. “Voorheen vond de Nationale Applausdag plaats op de eerste lentedag van het jaar. Door de coronapandemie  kon de editie 2020 jammer genoeg niet plaatsvinden maar in 2021 staat de Applausdag opnieuw op ons programma.”

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over