€ 750 voor OverKop-huis Tienen dankzij totemannenverkoop

7 januari 2022 | 09u26 | Gepost door rik.poulman@te…
CD&V-cheque voor OverKophuis

CD&V Tienen organiseerde op 17 december een totemannenverkoop. De opbrengst hiervan, € 750, gaat naar het OverKop-huis Tienen.

Deze typische krentenbroden zijn al een onmisbare kersttraditie in onze streek sinds de 16de eeuw”, vertelt raadslid Nicky Martens. “Vorige maand konden Tienenaars hun bestelling plaatsen voor de totemannen om deze dan te komen afhalen aan afhaalpunten in alle deelgemeenten en de Veemarkt.”

CD&V Tienen maakte van de gelegenheid ook gebruik om alle afhalers een drankje aan te bieden. Zo kon er samen, maar toch in alle veiligheid geklonken worden op de feestdagen. 

Dit jaar selecteerde CD&V Tienen het OverKop-huis voor hun donatie. “Het is een grote meerwaarde om in onze stad één van de 30 OverKop-huizen te mogen vestigen”, aldus Nicky. “Deze locaties vormen laagdrempelige locatie voor jongeren tot 25 jaar om samen te komen voor allerlei leuke activiteiten. Ze bieden een veilige plek waar men ook beroep kan doen op een luisterend oor en professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.”

Lees meer over