Ereschepen Patrick Grootjans plotseling overleden

Patrick Grootjans

Vannacht is ereschepen Patrick Grootjans thuis onverwacht overleden. Grootjans heeft een lange staat van dienst in Tienen als schepen van Financiën. Hij was licentiaat toegepaste economische wetenschappen en bekleedde lange tijd een directiefunctie bij de Lotto.

Patrick Grootjans werd voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid in 1982 voor de Socialistische Partij met meer dan 900 stemmen. Hij was toen het jongste gemeenteraadslid in Tienen. Enkele maanden later werd hij al schepen, een mandaat dat hij 24 jaar zou bekleden. Naast schepen van Financiën is hij ook schepen van Sport en van Stedelijk Onderwijs geweest. In totaal zat hij 36 jaar in de Tiense gemeenteraad.

Financiën waren helemaal zijn ding. Dossiers beheerste hij tot in de puntjes. Maar ook sport was een domein waarin hij zich helemaal thuis voelde. Tot de belangrijkste realisaties waarin hij veel heeft bijgedragen is de bouw van het stedelijk zwembad in de Reizeigersstraat, de renovatie van het Bergéstadion, de realisatie van een tweede sporthal en een skeelerpiste in het Houtemveld.

Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen kwam het tot een breuk met de lokale partij. Daarover was hij erg verbitterd, want hij is zich altijd socialist in hart en nieren blijven voelen. Hij ging wel met een andere lijst naar de verkiezingen, maar werd niet verkozen. Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de politiek miste, zijn echte biotoop.

Voor een paar jaren is hij ernstig ziek geworden, maar hij scheen er de voorbije maanden weer helemaal bovenop te komen. Hij vertrouwde ons ook toe dat hij een werk wilde schrijven over de politieke geschiedenis van zijn stad.

Patrick Grootjans is net geen 70 jaar geworden. U kunt Patrick begroeten op donderdag 19 mei van 19 tot 20 uur in het uitvaartcentrum Rummens, Aarschotsesteenweg Tienen. De plechtige uitvaartceremonie grijpt plaats op vrijdag 20 mei om 11.30 u. eveneens in uitvaartcentrum Rummens.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over