En of dit smaakt?

terras_2
Eindelijk is het zover. Vandaag kon je voor het eerst in maanden weer plaats nemen op een terras. Van een overrompeling is er in Tienen geen sprake. Daar leent het weer zich niet echt toe.

De eerste dapperen tekenden al present om 8 u., maar het duurde toch nog twee uren vooraleer meerdere tafeltjes bezet geraakten. "Het doet deugd", zeggen Agnes, Ludwig, Benny en Stefan. "Wij zijn regelmatig iets komen drinken om de patron hier te steunen, maar zo aan een tafeltje kunnen plaats nemen in plaats van te moeten staan, dat is toch een heel ander gevoel." En spontaan gaan de glazen de lucht in.

We hebben niet ieder terras aangedaan, maar waar we langs gingen hielden de mensen zich keurig aan de afspraken, toekomen met mondmasker en plaats nemen op de noodzakelijke afstanden van mekaar. Geen plexiglas tussen hen in. 

Het weer is niet echt uitnodigend. Mocht iets warmer zijn. Regen valt spaarzaam uit de lucht en hindert niet echt. Van een toeloop is niet echt sprake. Een opvallende zin die je meermaals hoort: "Dat is lang geleden dat wij mekaar nog gezien hebben." 

Het is nu uitkijken wat de komende uren gaan brengen en vooral, breekt de beloofde zon morgen echt wel door?

Lees meer over