Eerst geen coronapatiënten meer, dan toch weer eentje

Corona
In het RZ Tienen slaagden ze heel even een zucht van verluchting. Op woensdag 30 juni vertrok daar de laatste coronapatiënt maar een dag later is er alweer eentje binnengekomen, de pandemie is dus nog steeds niet voorbij.

 “De cohort-afdeling, zeg maar een geïsoleerde ruimte waar bijzonder strenge veiligheidsmaatregelen gelden, werd al een tijdje geleden gesloten. Sindsdien werden coronapatiënten in geïsoleerde kamers op hun eigen afdeling verzorgd. Dat we gisteren de laatste patiënt hebben mogen uitwuiven, deed deugd maar een feestje zit er voorlopig nog niet in, we houden ons nog altijd aan strenge maatregelen”, reageerde communicatieverantwoordelijke Merlijn Moonen donderdagochtend maar even later moest hij zijn mening alweer bijstellen want toen kwam er een nieuwe patiënt binnen die besmet bleek door het Covid-19 virus.

Ondanks die ene patiënt lijkt de situatie mee te vallen maar in het RZ Tienen zijn ze voorbereid indien de situatie weer zou escaleren nu de Delta variant ook in ons land oprukt. “We hebben een draaiboek en een crisisplan klaar. Ook de ontsmettingscontainers blijven tijdens de vakantie staan en zijn meteen gereed om weer te worden gebruikt.”

Anderzijds is er goed nieuws uit Diest want in het AZ-Diest zwaaiden ze de laatste coronapatiënt uit op maandag 28 juni en voorlopig komen er daar geen nieuwe bij.

Lees meer over