Dierenliefhebbers mikken op minstens € 5.000 met steunkaartenactie voor dierenasiel

10 november 2021 | 09u17 | Gepost door rik.poulman@te…
Benefiet

Dierenliefhebbers organiseren voor het vierde opeenvolgende jaar een benefiet voor het Tiense dierenasiel. Daar zitten ze momenteel met de handen in de haren wegens overvol en sukkelen al een tijdje met een wachtlijst. Wanneer een nieuw dier wordt binnengebracht moet telkens op zoek worden gegaan naar asielen in de regio waar er nog plaats is.

“Het was in 2018 dat Dominique Wilmots en ikzelf gestart zijn met een actie voor het dierenasiel van Tienen”, vertelt Bart Thomas. “Wij hebben allebei een hond die daar vandaan komt en wij wilden wel eens iets terug doen voor de vrijwilligers. Een oproep via de Facebookpagina ‘Durf te vragen Tienen’, leverde een 20-tal personen op die wilden meehelpen. De eerste editie van een kaas- en wijnavond leverde € 1.500 op, de tweede editie ging het meteen naar € 4.300.”

Toen kwam helaas corona roet in het eten gooien. “Wij moesten iets bedenken om de actie verder te zetten”, zegt Bart. “Met een klein hartje lanceerden wij een steunkaartenactie voor € 5, waarbij er echt leuke prijzen te winnen vielen dankzij de bereidwillige medewerking van enkele lokale handelaars. Je kon er zelfs een voucher mee winnen voor een weekendje weg. Nooit verwacht dat zoiets zou inslaan, maar enkele weken mochten wij toch de mooie cheque van € 5.600 overhandigen.”

Basiswerking

Omdat het coronaliedje nog lang niet ten einde is en activiteiten organiseren nog enig risico inhoudt, zetten de dierenliefhebbers hun steunkaartenactie nog een jaartje verder. Ook nu weer tonen heel wat plaatselijke middenstanders hun goed hart voor deze actie. Trekking van de prijzen vindt plaats op 27 november bij patisserie Puelings in de Beauduinstraat.

Dierenasiel Tienen is erkend door de Vlaamse overheid en ontvangt subsidies voor haar werking. Die bedragen moeten een basiswerking garanderen, maar volstaan niet om dat in optimale omstandigheden te doen. Iedere hulp is daarom meer dan welkom om een nog steeds een te grote groep verwaarloosde dieren de nodige zorgen te geven.

Lees meer over