Covidscreening nodig als je op reis gaat? Het kan in RZ Tienen

ziekenhuis Tienen
Als je op reis vertrekt of terugkeert uit het buitenland, moet je afhankelijk van de bestemming een covidtest laten afnemen. Om huisartsen van deze taak te ontlasten, kunnen vertrekkende en terugkerende reizigers voortaan in het Regionaal Ziekenhuis Tienen terecht voor een covidtest.

“De tests worden afgenomen in de triageboxen voor ons ziekenhuis en nadien verwerkt in ons laboratorium. Momenteel kunnen we ongeveer 150 tests per dag verwerken, maar we schalen aan sneltempo op en zullen binnenkort onze capaciteit kunnen verdubbelen”, vertelt klinisch bioloog dr. Silvie Nickmans. “Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen de kans te geven om veilig op vakantie te vertrekken.”

Vertrekkende reizigers kunnen telefonisch een afspraak maken op het nummer 016 80 94 58. De prijs van een screening is € 50 per persoon en het resultaat is binnen de 24 uur beschikbaar. Vanaf 1 juli voorziet de overheid een terugbetaling van twee PCR-testen voor vertrekkende reizigers die nog niet de kans kregen om zich te laten vaccineren. Terugkerende reizigers maken hun afspraak online via testcovid.doclr.be en hebben een code nodig die ze via SMS van de overheid ontvangen. Meer informatie over de screening is te vinden op www.rztienen.be/covidtest.

Lees meer over