Corona-uitbraak in tweede Tiense school

9 september 2021 | 07u29 | Gepost door rik.poulman@te…
covid
Nadat bekend raakte dat in het PISO in Tienen twee leerlingen positief testten op het coronavirus, blijkt nu ook dat er een uitbraak is in de vrije basisschool O.L.Vrouw.

In totaal gaat het daar om 13 leerlingen in één klas. Die kinderen gaan in isolatie voor tien dagen, de overige leerlingen van dezelfde klas in quarantaine. De centra voor leerlingenbegeleiding in Tienen volgen de situatie op de voet om bij de minste klachten de toestand te evalueren.

Dat is zich bij het begin van het schooljaar her en der kleine uitbraken zouden voordoen, lag in de lijn van de verwachtingen. “Huisartsenvereniging Domus Medica wil kinderen jonger dan 12 jaar niet altijd meer testen en wil dat de quarantaineregels voor scholen worden versoepeld”, verklaarde Roel Van Giel namens de vereniging gisteren in “De Wereld Vandaag”, op Eén. “Door de stijgende coronabesmettingen zullen meer en meer lagere scholen in quarantaine gaan, omdat die kinderen niet worden ingeënt. De vereniging roept op om de kinderen niet de dupe te maken van het huidige testbeleid.”

Lees meer over