Corona beperkt activiteiten Goede Week Sint-Germanus Tienen

6 maart 2021 | 19u59 | Gepost door rik.poulman@te…
Joris Hardiquest
Net als vorig jaar is het mogelijk om deel te nemen aan een aantal activiteiten tijdens de Goede Week, maar er zitten wel grote beperkingen op.

Dit is text

“Het infectiegevaar loert nog steeds om de hoek”, waarschuwt zonepastoor Joris Hardiquest. “Toch willen wij deze week niet laten voorbijgaan zoals andere weken.”

Op palmzondag is om 10 u. een palmwijding in de kerk enkel met de apostelengroep. Wie een takje palm wil komen afhalen, kan dat van 10.30 tot 11.30 u. Je kan de kerk binnen langs de kerkdeur aan de kant dekenij en weg gaan langs de poort bovenaan de Wolmarkt. Er mogen nooit meer dan 15 mensen in de kerk aanwezig zijn.

De eucharistie van Palmzondag 28 maart en Pasen 4 april wordt uitgezonden op www.kerk-tienen.be of op Youtube onder de benaming: ‘zondagsmis Tienen + datum’. Op Paasmaandag 5 april is er ook eucharistie in de kerk van Hakendover om 10 u. Ook daar is het aantal deelnemers beperkt tot 15.

Op Witte Donderdag is er op 1 april een eucharistieviering om 19 u. in de kerk voor maximum 15 personen. Op Goede Vrijdag wordt de kruisweg om 15 u. gelopen. Wie hieraan wil deelnemen kan zijn naam opgeven in de dekenij, tel. 016 81 13 43.

Zoals altijd is de kerk doorlopend open voor een stil gebed met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Palmzondag is ook de dag van Broederlijk Delen: u kan uw gift overmaken op rekening “Mensen In Nood”, BE 98 068 2272 970 93 met vermelding ‘Gift Broederlijk Delen’. In de kerk zal op palmzondag ook een grote kist staan waarin u uw gift kunt neerleggen.

Lees meer over