Concertorganisatie Klassiek in de Kapel pakt uit met indrukwekkend programma

8 juli 2021 | 11u38 | Gepost door rik.poulman@te…
klassiek in kapel
 

“Mensen snakken naar cultuur en naar sociale contacten”, zegt Bart Debbaut, een van de twee sterkhouders achter de vzw. “Dat we met onze vzw een sterke aanvulling zijn voor het cultuuraanbod in en rond Tienen, hebben we gemerkt in de pre-corona-periode. Maar ook tijdens de pandemie zijn de mensen ons blijven volgen via onze livestreams maar ook en zeker via onze facebook- en instagrampagina”.

Bart Debbaut: “In het derde concertseizoen staan twee grote concerten centraal, het Vlaams Radiokoor en de Belgian Chamber Orchestra brengen het prachtige Requiem van Mozart op 8 december in de Manège in Tienen. Drie weken eerder staat Voces8 in de Sint-Germanuskerk.”

“We zijn maar wat blij dat het internationaal bejubelde Brits vocaal ensemble naar Tienen komt”, voegt Jacques Kinnaer eraan toe. “Toen het Tiense koor CBM, dat dit jaar haar jubileum viert, ons vroeg om Voces8 op te nemen in onze programmatie, hebben we dan ook geen seconde getwijfeld. Het is overigens het enige concert van het ensemble op Belgische bodem dit jaar.

Lees verder onder de foto

voces8

Er staan 9 concerten op het programma. Het is een mooie mix geworden, waarin ook plaats is voor een hulde aan Matthias Vanden Gheyn, de in Tienen geboren en gedoopte ‘Bach van de beiaard’, die ook prachtige kamermuziek schreef. Verder is er een concert van en door vrouwen, met o.a. muziek van Clara Schumann. Liefst drie van ‘De Twintigers’, jong en veelbelovend talent waarmee radio Klara uitpakte, staan op de planken tijdens dit derde concertseizoen met een mooi uitgebalanceerd programma waar muziek van o.a. Händel, Haydn, Beethoven, Brahms, Debussy, Vivaldi, Schubert naast Bach en Mozart staan.

De programmabrochure verschijnt – samen met het cultuuraanbod van CC De Kruisboog – rond half augustus. Wie niet tot dan wil wachten kan nu al tickets kopen via de volledige vernieuwde website www.klassiekindekapel.be, waar je het volledige programma vindt. Wie nu bestelt, geniet trouwens tot half augustus van 10% vroegboekkorting.

Lees meer over