Busje komt zo… met vaccins, in Zuidoost Hageland

6 augustus 2021 | 11u22 | Gepost door rik.poulman@te…
Vaccinatiebus
De eerstelijnszone Zuidoost Hageland (ELZOH) rijdt binnenkort rond met vaccinatiebusjes om nog meer mensen te kunnen vaccineren tegen het coronavirus.

ELZOH, de Eerstelijnszone van Zorg- en Hulpverleners in het zuidoosten van het Hageland, is actief in Boutersem, Glabbeek, Geetbets, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw.

“De vaccinatiegraad in onze regio ligt - net als in de rest van Vlaanderen - al behoorlijk hoog”, klinkt het bij ELZOH. “Toch zetten wij binnenkort nog ‘vaccibusjes’ in. Het project mikt vooral op 18- tot 50-jarigen die omwille van verschillende redenen nog niet gevaccineerd zijn, maar dat wel willen. Er zijn mensen die tot nu toe om allerlei redenen nog niet in een vaccinatiecentrum zijn geraakt. Het gaat om een kleine groep mensen, maar we willen een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Hiermee krijgen de inwoners in deze gemeenten een extra mogelijkheid om zich te laten vaccineren.”

Vanaf halfweg augustus moeten de busjes operationeel zijn. Die zullen dan verschillende keren naar elke gemeente uit de zone rijden op vooraf aangekondigde tijdstippen.

Lees meer over