Burgemeester van Tienen is een beetje verliefd

Valentijn Tienen
Sfeer Wintermagie zet zich verder bij Valentijn

Er hangt deze dagen romantiek in de lucht in Tienen en daar zit Valentijn niet vreemd aan.

Na een bijzonder succesvolle editie van “Wintermagie in Tienen”, maakt de kerstverlichting in de binnenstad plaats voor een nieuw thema. Met een groot verlicht hart op de Grote Markt en lichtgevende hartjes in de bomen op het plein en in de winkelstraten, is Tienen helemaal in de “mood” voor Valentijn.

Wintermagie in Tienen was een groot succes. Tickets voor de drie voorstellingen van Theater Tol tijdens het openingsweekend op 11 en 12 december vlogen in geen tijd de deur uit. Berichten op de sociale mediakanalen van de stad piekten gedurende de hele periode en nooit eerder lieten de Tienenaars zich zo unaniem positief uit.

Lees verder onder de foto
Valentijn Tienen
De Tiense Grote Markt heeft nu letterlijk een groot hart. (foto: K. P.)

“In 2022 willen we op hetzelfde elan verder gaan als bij Wintermagie”, zegt burgemeester Katrien Partyka. “Het openingsweekend daarvan was een groot succes. Het event gaf, na een moeilijke en voor vele mensen eenzame coronaperiode, een boost aan onze stad en haar inwoners. Heel wat Tienenaars zijn ondertussen, net als ik, een beetje verliefd geworden op onze nieuwe Grote Markt. En dus zetten we deze, in de aanloop naar Valentijn, in het teken van de liefde. Deze week maakt de kerstverlichting op de Grote Markt plaats voor een Instagramwaardig hart van lichtjes. In de bomenrij voor de horecazaken komen verlichte hartjes, net zoals in de winkelstraten. In de toekomst willen we verder werk maken van een seizoensgebonden aankleding van het stadscentrum, zodat er het hele jaar door iets te ontdekken valt in Tienen.”

Leuk extraatje: wie voor 10 februari een leuke Valentijnsfoto op de Grote Markt met de #thuisintienen post op Instagram, maakt kans op een T-bon voor een romantisch etentje voor twee.

Lees meer over