Buitenschoolse activiteiten – 13-jarigen opnieuw toegelaten in Tienen vanaf 15 februari

4 februari 2021 | 14u06 | Gepost door rik.poulman@te…
buitenspelen
Vanaf maandag 15 februari laat de stad Tienen opnieuw buitenschoolse activiteiten toe voor kinderen tot 12 jaar. De stad annuleerde die tot de krokusvakantie om een ‘afkoelingsperiode’ in te lassen en het aantal besmettingen in de stad in te dijken.

“Vanaf maandag 15 februari hanteren wij het ministerieel besluit voor activiteiten in georganiseerd verband voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zonder extra verstrengingen”, zegt burgemeester Katrien Partyka. “Dit betekent dat buitenschoolse activiteiten voor kinderen tot 12 jaar opnieuw toegelaten zijn in groepen van maximum 10 kinderen en dit bij voorkeur in openlucht. Ook jongeren vanaf 13 jaar mogen in georganiseerd verband activiteiten uitoefenen in groepen van maximum 10 personen, maar dit enkel buiten. De groepen moeten steeds dezelfde zijn en de kinderen en jongeren moeten zich beperken tot één hobby in groepsverband.”

Vakantiekampen tijdens de krokusvakantie zijn toegelaten in groepen van elk 25 kinderen.

De Academie Regio Tienen bekijkt momenteel in overleg met de leerkrachten of de fysieke lessen (1 op 1 of in beperkte groepen van max. 10 leerlingen) kunnen heropstarten na de krokusvakantie. Meer info zal in de loop van volgende week door de academie verstrekt worden.

Lees meer over