Boodschap is duidelijk: kruispunten op Tiense vesten moeten veiliger

30 augustus 2021 | 19u46 | Gepost door rik.poulman@te…
actie fietsrsbond
De Fietsersbond Tienen voerde vandaag een korte actie aan het kruispunt van de Moespikvest met de Sint-Helenavest en de invalsweg naar de E40. Aanleiding van de actie is de dodelijke aanrijding vorige week in Antwerpen waarbij twee jonge kinderen om het leven kwamen.

Een dertigtal fietsers had verzamelen geblazen om het kruispunt gedurende één rood lichtcyclus bezet te houden, maar in overleg met de lokale politie werd hiervan afgezien en staken de fietsers in twee groepen de vesten over.

“De reden waarom wij dit doen is uiteraard het dodelijke ongeval in Antwerpen”, zegt Mark Hanssens van de Fietsersbond Tienen. “Maar het is ook nodig om de aandacht van de politici te vestigen op de situatie hier in Tienen. Iedereen kan vaststellen dat de lichten op de vesten niet in alle omstandigheden conflictvrij zijn. We moeten helaas ook vaststellen dat sommige automobilisten het al eens wagen om zwakke weggebruikers hier in gevaar te brengen. De tijd die fietsers en voetgangers krijgen om het dubbele baanvak te kruisen is wel heel erg nipt en leidt tot onveilige toestanden.” Iets wat de aanwezige politiemensen ook beamen.

Lees verder onder de foto.

Fietserbond

Pilootprojecten op komst

Volgens Hanssens krijgen ze vanuit Vlaanderen wel vaak de boodschap dat er zwaar geïnvesteerd wordt op het vlak van fietsinfrastructuur maar "op het terrein is daar nog niet zoveel van te merken."

Volgens schepen van Duurzaamheid en Mobiliteit Paul De Cort (Groen) voorziet Wegen en Verkeer volgend jaar in een aantal pilootprojecten om kruispunten met de jongste technologie conflictvrij(er) te maken. Een van die projecten zal in Tienen worden uitgevoerd aan een vestenkruispunt.

Onderstaand nog een filmpje van de actie met tekst en uitleg. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over