Bewoner komt om in woningbrand

Vrouw (23) overleeft brand in flatgebouw niet
Donderdagavond 20 januari kwam een vijftiger om bij een brand in een woning langs de Hannuitsesteenweg in Bost nabij Tienen. Mensen van de MUG probeerden hem nog te reanimeren maar alle hulp kwam te laat. Dat weet HLN en burgemeester Katrien Partyka bevestigt ons het nieuws.

"Donderdagavond bemerkten de buren rond 21.50 uur een zware rookontwikkeling op en alarmeerden de hulpdiensten", zegt Partyka. 

Bij aankomst van de brandweer bleek het om een felle uitslaande brand te gaan. Meten werd de Hannuitsesteenweg afgesloten voor alle verkeer en dat. vanaf de Potterijstraat tot aan de rotonde met de ring. 

Omdat de bewoner nergens te bespeuren was, gingen brandweerlui zo snel mogelijk naar hem op zoek. Ze vonden de bewoner in de woning en brachten hem naar buiten. Het MUG team probeerde hem nog te reanimeren maar tevergeefs, hij overleed ter plaatse.

"Hoe de brand precies ontstond en wat de juiste doodsoorzaak is moet nog worden achterhaald. Het parket voert vrijdag verder onderzoek uit", besluit Partyka. 

Lees meer over