Belangstelling voor klassieke concerten heel groot in Tienen

Klassiek in de kapel
De voorbije weken maakten de media gewag van de moeilijkheden waarbij culturele organisaties worstelen om tickets aan de man te krijgen. Mensen zouden een afwachtende houding blijven aannemen, na een lange culturele lockdown. Vzw Klassiek in de Kapel in Tienen blijkt die dans te ontspringen, zo blijkt twee dagen voor hun openingsconcert van vrijdag 24 september.

De organisatie van Bart Debbaut en Jacques Kinnaer kondigde half juli haar derde concertseizoen aan op een gloednieuwe website. “Eind augustus, begin september werd de programmabrochure van de vzw huis-aan-huis bedeeld in één uitgave met de seizoens-brochure van CC De Kruisboog. Wat blijkt op 2 dagen voor het openingsconcert heeft Klassiek in de Kapel al bijna 1.200 tickets verkocht”, aldus Debbaut. “Bijna 400 fans van klassieke muziek kochten tickets voor één of meerdere concerten. Vooral de concerten van oktober, november en december scoorden bijzonder goed.”

Voor de concerten vanaf januari tot en met mei zijn er nog voldoende tickets. Het openingsconcert van vrijdag 24 september heeft plaats in de Sint-Germanuskerk in Tienen. Vier musici brengen dan hulde aan de Tiense barokcomponist Matthias Vanden Gheyn van wie we dit jaar het 300ste geboortejaar vieren. Ook muziek van Händel en Telemann komt aan bod. Voor dit concert zijn er nog tickets te koop via www.klassiekindekapel.be of bij mannenmode De Gouden Schaar op de Veemarkt.

Lees meer over