Aantal straten in Tienen even afgesloten voor het verkeer

Tiense stadsboulevard is klaar
In Tienen worden de komende dagen opnieuw enkele straten tijdelijk afgesloten. We geven u graag een overzicht. De foto is louter illustratief.

De Ooievaarstraat zal, op donderdag 24 en vrijdag 25 juni, afgesloten worden, tussen de Academiestraat en de Kalkmarkt, omdat er daar dan dakwerken worden uitgevoerd. Er wordt een omleiding voorzien via de Academiestraat.

Op zaterdag 26 juni is er in het stadscentrum een zomerbraderie en daarom worden dan de Leuvensestraat, Nieuwstraat, Hennemarkt en Veemarkt afgesloten van 10.00 tot 18.00 uur. Er geldt ook een parkeerverbod van 06.00 uur tot 20.30 uur. De Beauduinstraat, Oude Vestenstraat en Oude Leuvensestraat zullen doodlopend zijn, maar blijven wel toegankelijk voor het plaatselijk verkeer.

Een dag later, op zondag 27 juni, organiseren ze in Stok een wielerwedstrijd. In heel wat straten geldt een parkeerverbod van 13.00 uur tot 18.00 uur. In de betrokken straten komt er hiervoor de nodige signalisatie. Tijdens de wedstrijd kan je in de Dalweg (richting Tienen) en de Uilstraat (richting Kortenaken) maar in één richting door. 

In de Kapucijnenstraat staat dan weer een verhuis gepland op woensdag 30 juni waardoor er die dag daar een omleiding voorzien wordt via de Beauduinstraat (richting Veemarkt).

De Hoegaardenstraat tenslotte is niet toegankelijk voor het verkeer van donderdag 30 juni tot en met donderdag 8 juli. Aan een woning worden er in die periode werken uitgevoerd. Een omleiding is voorzien via de Sint-Katharinastraat, Bostsestraat en het Torsinplein.

Lees meer over