430 vierkante meter kunst als alternatief voor kijkdagen van de academie in Tienen

academie Tienen
De kijkdagen en de de laureatenexpo van Academie Regio Tienen gaan niet door en worden verplaatst naar september. De academie komt wel met een alternatief in juni. Onder de noemer Hart#4art willen de initiatiefnemers een grote kunstroute doorheen de streek creëren, goed voor 430 vierkante meter kunst.

De actie loopt van 18 juni tot 11 juli 2021. Bedoeling is dat alle studenten kunstwerken maken die ze vervolgens ergens tentoonstellen. Dat kan in hun voortuin zijn, achter het raam, in een nis of aan een boom, zolang voorbijgangers het maar kunnen zien. “Hierdoor houden ze kunst en de liefde voor kunst levend”, luidt het bij de organisatoren.

Wanneer het kunstwerk klaar is en op zijn tentoonstellingsplekje staat kunnen de studenten een bericht posten op hun sociale mediakanalen met als hashtag #Hart4art en @academieregiotienen.

De academie wil tijdens de zomermaanden een selectie van de kunstwerken op een aantal plaatsen in de stad tentoonstellen, niet alleen in de plaatselijke bibliotheek maar ook in Het Toreke en in de vitrines van huis Jopan in de Peperstraat en het huis Cordeel op de Schapenmarkt.

In domein Viander in Tienen hebben de leerlingen van het projectatelier tenslotte een openluchtexpositie zodat je ook daar van kunst kan genieten.

Lees meer over