Wie wordt de kampioen van Tielt-Winge?

challenges
Op 13 augustus 2021 organiseert Cycling Team Tilt opnieuw het kampioenschap van Tielt-Winge. In deze wielerwedstrijd, die enkel en alleen voor inwoners van Tielt-Winge en/of aangesloten leden bij één van de Tielt-Wingse wielerclubs zonder permanente wedstrijdvergunning, toegankelijk is gaan ze op zoek naar de wielerkampioen van Tielt-Winge. Er wordt op een volledig afgesloten en verkeersvrij parcours 42 km afgelegd verdeeld in 20 rondjes van 2,1 km elk.

De wedstrijd zorgt meteen voor 3 kampioenen. Zo zijn er 3 winnaars : de eerste in de categorie "heren tot 45 jaar", de tweede in de categorie "heren boven de 45 jaar" en de derde in de categorie "dames van alle leeftijden".

"Voor de winnaars is er naast de traditionele bloemen natuurlijk de eeuwige roem om zich gedurende één volledig jaar de kampioen van de gemeente te kunnen en mogen noemen", aldus Roger Nolmans amens Cycling Team Tilt vzw. "Er zijn geen geldprijzen verbonden aan deze wedstrijd; enkel een aantal natura-prijzen met als hoofdprijs deze keer een SoundBar DVD Home cinema. Alle prijzen worden na de wedstrijd gewoon verdeeld onder alle deelnemers via lottrekking aan de hand van de bij inschrijving verkregen rugnummers..

Deze eerder ludieke wedstrijd - hoewel sommigen dit natuurlijk zéér ernstig nemen - valt onder toezicht en verzekering van Cycling Vlaanderen en wordt daar als FUN-wedstrijd bestempeld.

Cycling Team Tilt organiseert deze wedstrijd al verschillende jaren, telkens in aanloop naar de kermis op de Berg (gehucht Onze Lieve Vrouw) om bij te dragen aan de kermissfeer en het sociale contact onder bewoners. "Sommigen trainen maanden voor dit evenement, gaan weddenschappen aan en brengen vrienden en familie mee om getuige te zijn van hun exploot", vertelt Nolmans. "Anderen beslissen pas op het allerlaatste moment om hun stalen ros nog eens van stal te halen, smeren wat olie op de verroeste ketting en zetten aan, echt voor de fun. Belangrijkste is dat we het zo veilig mogelijk houden zodat er zeker geen ongelukken gebeuren en de aanwezige hulpdiensten werkloos met een lach op hun gezicht kunnen toekijken."

Dit jaar zal de wedstrijd voor het eerst echt deel uitmaken van het kermisgebeuren vermits de start en de aankomst zullen plaatsvinden op het kerkplein op de Bergstraat in Tielt-Winge, daar waar ook de kermis en het bijbehorende pop-up café opgesteld staan. "We houden in deze rare tijden natuurlijk ook rekening met de geldende Corona-voorschriften zodat alles in de beste omstandigheden kan doorgaan", besluit hij. "Maar dat de winnaars zowel als de verliezers achteraf veel te vertellen zullen hebben is, zoals elke keer, nu al wel duidelijk."

Praktisch

Inschrijven kan ter plekke in het pop-up café vanaf 16u45 tot 17u45 uur; start om 18 uur. Opgepast: er is controle of deelnemers van Tielt-Winge zijn of aangesloten zijn bij één van de Tielt-Wingse wielerclubs.

Inschrijving kost 10 Euro; deze gaat integraal naar Cycling Vlaanderen en dient om elke deelnemer correct te verzekeren.

Fietshelm is verplicht

Parcours: Bergstraat (kerkplein), Sint-Barbarastraat, Sint-Annastraat, Boterstraat en terug Bergstraat (kerkplein).

Belangrijke info voor de bewoners van deze straten: vanaf 18 uur uur tot 19u30 is er geen verkeer toegelaten op deze omloop. Mensen dienen hiermee dus rekening te houden in de planning van hun eventuele verplaatsingen.

Lees meer over