Wandel eens van Motbroek naar de Vlooybergtoren en bezoek onderweg de Lourdesgrot, niet in Frankrijk maar in Tielt-Winge

Toerisme Vlaams-Brabant
Nu we nog altijd niet volledig verlost zijn van het coronavirus blijft wandelen een favoriete bezigheid van velen. De Sint Jorisvrienden in Tielt-Winge organiseren op zondag 8 augustus een wandeling van Motbroek naar de Vlooybergtoren (de foto is van Toerisme Vlaams-Brabant), bekend van de tv-reeks Callboys.

Het vertrek is voorzien om 14 uur op de parking Bij Plas, langs de Motbroekstraat 67 te 3390 Sint-Joris-Winge. “Het wordt een gezonde en leerrijke wandeling van 8 km met natuurlijk als blikvanger de Vlooybergtoren. Die werd gebouwd in 2013 en door een brand verwoest in 2018 (n.v.d.r.: destijds werd de toren in brand gestoken en de rechtzaak hierrond is nog altijd aan de gang). Een half jaar later werd de toren opnieuw ingehuldigd door de Callboy en het monument trekt duizenden toeristen. Wanneer de je 57 treden beklimt, krijg je als beloning een schitterend panorama te zien. Je hebt er zicht over het Hageland, 14 kerken en 10 bedrijven”, weet gids Davy Ickx (cf. onderstaande foto.)

Lees verder onder de foto. 

Sint-Jorisvrienden
Gids Davy Ickx begeleidt wel meer wandelingen van de Sint-Jorisvrienden, hier aan het monument ter ere van Eddy Merckx in Meensel-Kiezegem. Foto: Sint-Jorisvrienden.

Meer te zien dan Vlooybergtoren

De Vlooybergtoren mag dan wel het hoogtepunt zijn op de wandeling, er  is veel meer te zien. “Eerst trekken we door  Het Loechterveld, dat is een uitgestrekt open landschap met zicht op de watertoren van Meensel-Kiezegem en de windmolens van Bekkevoort. Onderweg ontdekken we de mooi  gerenoveerde Goedhuishoeve, de Sint-Donatuskapel , de reeds geploegde akkers en de wuivende maïsvelden. Op de terugweg bezoeken we Huize Hageland, ooit de pastorie van de Sint-Martinusparochie, de Lourdesgrot want de gemeente heeft een replica van het origineel in Frankrijk en de Sint-Martinuskerk. Eens over de Alsberg zijn we terug in Motbroek rond 17u.”

Lees verder onder de foto. 

Lourdesgrot Tielt-Winge
Tielt-Winge heeft een eigen replica van de grot in Lourdes.

Meer wandelingen

De wandeling gaat over een route die voor iedereen haalbaar is en bovendien mag je gratis deelnemen.

Op 5 september organiseren de Sint-Jorisvrienden een Fruitwandeling in Meensel-Kiezegem, op 12 september trekken ze door het Walenbos in Motbroek en op 19 september gaat het door de bossen en de wijngaarden in Houwaart.

Meer informatie krijg je op hun Facebookpagina.

Lees meer over