Vrienden wandelen 101 km door het Hageland voor Het Balanske

hageland101
Dieter, Bram en Joris wandelen op 3 en 4 september de Hageland101. De drie vrienden hebben hierbij de uitdaging aangegaan om in 24 uur 101 kilometer te wandelen. Ze laten zich hiervoor sponsoren ten voordele van Het Balanske, het in Tielt-Winge gelegen gezinsactiviteitencentrum voor personen met een handicap en hun gezin.

Het decor voor deze ultra-wandeling is het mooie Hageland. De start en aankomst zijn in Leuven gelegen,  de wandelaars passeren o.a. Aarschot, Scherpenheuvel en twee keer Holsbeek.
De drie kameraden, Dieter, Bram en Joris, gaan samen de uitdaging aan.

"We dachten er al lang aan om eens de dodentocht te doen, maar het is er nooit van gekomen", verduidelijkt Dieter hun deelname. "Maar nu de wandeltocht zo dichtbij wordt georganiseerd, hebben we dan toch beslist om ons eindelijk aan zo'n uitdaging te wagen."

De uitdaging koppelen aan een goed doel, dat zorgde in eerste instantie voor bijkomende motivatie. Maar zeker niet alleen. "Op die manier kunnen extra financiële steun geven aan een mooie organisatie uit het Hageland", gaat Dieter verder. "We hebben voor 'Het Balanske' gekozen omdat Tielt-Winge op het parcour ligt en ze zich voor kinderen inzetten. Ook kennen we enkele gezinnen die hier al geholpen zijn, dus de keuze was snel gemaakt."

Hun voorbereiding op de tocht hebben ze afgesteld op een schema dat ze kregen via de organisatie. "Dit betekende dat we vaak 2-3 keer per week gewandeld hebben, en dit in afstanden van 6 tot 25 kilometer", aldus Dieter. "Ook hebben we deelgenomen aan 'De nacht van de maan', een nachtelijke wandeling van 42 kilometer in Waals-Brabant. Hier hebben we veel uit geleerd, wat kan en wat niet kan tijdens lange wandelingen, nog nooit hadden we zo een afstand gewandeld. Enkele weken later hebben we dan onder ons 3 een huisje gehuurd in Ronse. Daar hebben we een stevige wandeling in de Vlaamse Ardennen gemaakt, 54 kilometer met 1600 hoogtemeters. Het was een warme dag, met veel 'Ronde van Vlaanderen'-bergjes zoals de Koppenberg, Oude Kwartemont, Paterberg, Kortekeer,... Een pittige training dus."

De laatste weken hebben ze minder gewandeld om kwetsuren te vermijden, om die 101 uit te kunnen wandelen, voor hen en voor 'Het Balanske'.

"Graag zou ik onze sponsors nog willen bedanken om in ons te geloven en te motiveren", besluit Dieter. "En vooral om 'Het Balanske' te steunen."

Lees meer over