Vooruit Tielt-Winge zamelt winterjassen in

winterjassen

Zondag 17 oktober wordt uitgeroepen tot de Internationale dag van verzet tegen extreme armoede. In dit kader zamelt Vooruit Tielt-Winge op zaterdag 16 oktober, in samenwerking met het lokaal Sociaal Huis, winterjassen in. 

Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 5,9 %  van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Tielt-Winge opgroeit in een kansarm gezin. 17 oktober is Werelddag van verzet tegen extreme armoede. Vooruit Tielt-Winge maakt van deze dag gebruik om aandacht te vragen voor deze problematiek. “Wij laten geen enkel kind in de kou staan”, aldus Fons Lemmens, Voorzitter van VOORUIT Tielt-Winge “We voeren dan ook actie op 16 oktober om deze problematiek aan te kaarten.”

Op 16 oktober organiseert de partij een inzamelactie van winterjassen. “We doen dit in samenwerking met het Sociaal Huis en het Huis van het Kind in Tielt-Winge", aldus nog Lemmens. "Zij weten immers best wie het meest nood heeft aan deze kledij."

Ze roepen iedereen die nog (kinder)jassen die nog in goede staat zijn op om deze te bezorgen aan Vooruit Tielt-Winge, Sint-Annastraat 27 in deelgemeenteTielt, en dit op zaterdag 16 oktober van 10 tot 14 uur. "Indien het niet anders kan, dan kunnen de jassen ook worden opgehaald na een telefoontje op 0476 35 15 48 of een mailtje naar fonslemmens@skynet.be", aldus nog Lemmens. 

Lees meer over