Vlooybergtoren krijgt infoplaatjes

Toerisme Vlaams-Brabant
Aan de Vlooybergtoren in Tielt-Winge komen zes infoplaatjes zodat de bezoeker voortaan weet wat hij/zij bovenaan de trap te zien krijgt. Het college van burgemeester en schepenen gaf hiervoor unaniem groen licht op dinsdag 13 juli. De foto is van Toerisme Vlaams-Brabant

"We hebben zes witte aluminium sandwichpaneeltjes besteld om de bezoekers wat wegwijs te maken bovenaan de toren", zegt schepen van Toerisme Germaine Willems (Open Vld).

De vorige toren had ook al dergelijke plaatjes maar nadat die afbrandde (na brandstichting op 30 juni 2018) en de toren hersteld werd, waren er geen meer aanwezig. “Bij de vernieuwing moesten we snel te werk en de plaatjes waren niet voorzien in het bestek van de herstellingswerken, dat is bij deze opgelost.”

De nieuwe plaatjes zijn bovendien zelfdovend. Het strafdossier van de brandstichting destijds is nog niet afgehandeld. De vermeende daders konden destijds gevat worden maar één van hen tekende beroep aan tegen zijn veroordeling. Het Hof van Beroep in Brussel buigt zich op 22 juni 2022 over de zaak.

Lees meer over