Vlaanderen geeft ruim 380.000 euro voor inrichting site 't Solveld

Tielt-Winge krijgt geld voor Finse Piste
Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) geeft 385.033 euro financiële steun voor de inrichting van de site aan sporthal ’t Solveld in Tielt-Winge. De investering gebeurt via Sportspurt en in totaal keert de Vlaamse regering 23 miljoen euro steun uit aan 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Gemeenteraadslid voor N-VA Tom Werner komt met het nieuws.

Vlaanderen investeert deze legislatuur 185 miljoen euro in sportinfrastructuur. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen en sportinfrastructuur. Jaarlijks zullen zo meer dan 1 miljoen sportende Vlamingen in deze kwaliteitsvolle en hedendaagse sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen.

Vlaanderen investeert daarbij dus ook in Tielt-Winge. Concreet gaat het over de aanleg van een pumptrack, een kunstgrasterrein, padelterreinen en een Finse piste. 

Het college van burgemeester en schepenen van Tielt-Winge vergunde in die context op dinsdag 13 juli zeven open padel-terreinen, één overdekte padelhal, een hoofdgebouw (met cafetaria, kleedkamers en sanitair), parkings voor auto's en fietsen, wegenis en de plaatsing van twee tijdelijke containers (sanitaire cel en tijdelijke opvanghal).

Fractievoorzitter Tom Werner (N-VA) reageert tevreden op de beslissing van minister Weyts: “Het is van belang dat onze inwoners en verenigingen toegang hebben tot hedendaagse sportinfrastructuur. Dankzij de steun van minister Weyts kan Tielt-Winge investeren in toegankelijke sportfaciliteiten.”

Toch nog een negatief kantje

N-VA blijft echter bij haar kritiek rond het padelproject. “Het is momenteel onduidelijk hoeveel eigen middelen de gemeente zal moeten investeren in de site en wat het precieze aandeel zal zijn van padelclub Soltó. Hierover moet zo spoedig mogelijk duidelijkheid komen”, zegt gemeenteraadslid Werner (N-VA).

Het oppositielid heeft zelfs lof voor het optreden van schepen Jan Loddewykx die zich eerder dit jaar ontfermde over het dossier. “Sinds hij in maart de bevoegdheid overnam, merken we sterke verbeteringen op dit beleidsdomein. Voordien werd geen enkele moeite gedaan om subsidies aan te vragen voor sport. De trieste gevolgen van dit wanbeheer zijn overduidelijk op het terrein. We kijken er dan ook naar uit om met de nieuwe schepen constructief verder te werken rond het sportbeleid”, besluit Werner.

Lees meer over