Villa U toont werken van drie kunstenaars in Meensel-Kiezegem

27 augustus 2021 | 18u45 | Gepost door christian.henn…
Jos voor zijn villa
De architectuur van Villa U in Meensel-Kiezegem staat in de picture dit en volgende weekends. In het huis exposeren drie kunstenaars: Luc Coeckelberghs, Paul Gees en Jean-Georges Massart. Dit alles om de architecturale erfenis van de voormalige villa van Jos Uytterhoeven te doen schitteren.

Jos Uytterhoeven, gekend van de PNT in Tienen en de organisatie van tentoonstellingen in de cellen van museum ’t Toreke: “Deze tentoonstelling is bedoeld voor mensen die houden van architectuur, natuur en cultuur. Het is Luc Coeckelberghs (foto) die de tentoonstelling heeft bedacht. Het is bedoeld als afscheid voor ons en ook om de nieuwe eigenaars te verwelkomen”.

Lees verder onder de foto van Luc Coeckelberghs

Luc Coeckelberghs

Villa U aan de Kerkstraat in Meensel-Kiezegem werd ontworpen door architect Marc Dessauvage en gerealiseerd in 1968-69. Hij was een uitzonderlijk architect en creëerde een uitzonderlijke woning vol ruimte, vol licht en vol liefde. De villa werd bewoond sinds 1983 door Jos en Julienneke Uytterhoeven-Laeremans en hun kinderen Jo en Lieve. Zij zijn vetrokken en wonen nu in het Station Racour in Landen. De nieuwe eigenaars vanaf het najaar zijn Geert Jacobs en Catherine Black.

Marc Dessauvage geldt als één van de toonaangevende architecten van het ‘Brutalisme’. Zijn architectuur heeft iets Romaans. Omdat de villa nu leegstaat rees bij kunstenaar Luc Coeckelberghs de idee om er een tentoonstelling te organiseren. Hijzelf brengt schilderijen vol licht en ruimte. Paul Gees brengt er beeldhouwwerken die zoeken naar evenwicht (foto), terwijl Jean-Georges Massart, die normaal werkt met lichte takjes, hier uitpakt met bamboestokken.

Lees verder onder de foto van Jean-Georges Massart

Jean-Georges Massart

De expo is nog open aan de Kerkstraat 89 op zaterdagen 28 augustus, 4 en 11 september van 14 tot 18 uur en op zondagen 29 augustus, 5 en 12 september, telkens van 14 tot 18 uur.

Werk van Paul Gees

Lees meer over