Tielt-Wingse burgemeester Rudi Beeken denkt ook aan eigen partij

Beeken

In navolging van de Aarschotse burgermeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) denkt ook burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) van Tielt-Winge aan de oprichting van een nieuwe partij voor de volgende verkiezingen. “Als we anderen kunnen overhalen om bij ons aan te sluiten, levert dit alleen een voordeel op voor de inwoners.”

Volgens Beeken zie je op straat weinig verschil tussen de mening van de verschillende partijen en kan je beter een samenwerkingsverband aangaan met de beste krachten in de gemeente. “Als ik zie dat 12% van de donkerblauwe kiezers voor ons stemden en we uiteindelijk 32% behaalden, moet je daar over nadenken, blijkbaar denken ook anderen dat we lokaal een verschil kunnen maken. Lokale politiek gaat ook niet over grote ideologische lijnen maar eerder over praktische zaken zoals het aanleggen van nieuwe riolering.”

Volgens de burgemeester zou het opentrekken van de politiek wel eens kunnen leiden tot betere lokale projecten. “Op de straat maakt het geen verschil”, zegt Beeken wat niet wil zeggen dat hij zijn politieke lidmaatschapskaart meteen gaat inleveren.

“Ik lever mijn partijkaart zeker niet in maar ik merk dat men elders die gedachte ook genegen is. In Diest heet Open Vld nu Open Diest en ook elders nam men al die wending.”

Hoe dan ook wil de burgemeester zich nog niet vastpinnen op een of andere beslissing. “Ik denk er nog over na, we hebben nog drie jaar tot de volgende verkiezingen. Je maakt een lokale partij met mensen die hetzelfde nastreven, niet met zij met dezelfde kaart. Als we het opentrekken, is dat sowieso om de kwaliteit te verbeteren”, besluit de burgervader.

 

Lees meer over