Tielt-Winge, Aarschot en Diest starten dierenvoedselbank en zoeken vrijwilliggers

3 augustus 2021 | 09u26 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Honden met elkaar leren omgaan
Wie in armoede leeft, vindt vaak de grootste steun bij zijn of haar huisdier. Maar die huisdieren nemen ook een flinke hap uit het gezinsbudget. Met de oprichting van een dierenvoedselbank willen de lokale besturen van Aarschot, Diest en Tielt-Winge mensen die het (tijdelijk) financieel moeilijker én een huisdier hebben ondersteunen. De dierenvoedselbank zoekt nu vrijwilligers die mee hun schouders willen zetten onder het intergemeentelijk project en zo mee baasjes en beestjes helpen.

“Via de maandelijkse verdeling van gratis dierenvoedselpakketten wil de dierenvoedselbank mensen die het (tijdelijk) financieel moeilijker hebben ondersteunen, zodat zij hun huisdier - in eerste instantie honden en katten - kunnen behouden,” zeggen initiatiefnemers schepenen Pascale Vanaudenhove van Diest (Open Diest) en Isabelle Dehond van Aarschot (Open Vld) en burgemeester Rudi Beeken van Tielt-Winge (Open Vld). In elk van de drie steden zal een afhaalpunt ingericht worden. Baasjes worden doorverwezen via de maatschappelijk werkers van het OCMW of via andere instanties. “Met dit project willen Aarschot, Diest en Tielt-Winge naast ondersteuning bieden ook inzetten op het optimaliseren van dierenvoedselstromen, dierenvoedselverspilling tegengaan en solidariteit en sociale contacten tussen huisdierenbezitters bevorderen,” klinkt het.


De dierenvoedselbank in Tielt-Winge zoekt momenteel vrijwilligers met diverse profielen: “We hebben mensen nodig die kunnen helpen bij het verzamelen van voer, de communicatie over dit initiatief op zich nemen, administratie willen doen… Iedereen die hart heeft voor dieren en voor mensen en een paar uur per maand wil helpen, is welkom.” 

Wie wil helpen als vrijwilliger bij Dierenvoedselbank Tielt-Winge of meer info wil, kan contact opnemen met Tine De Clercq, milieu@tielt-winge.be, tel. 016 63 95 37.

Lees meer over