Succesvolle start van vaccinatie op campus Dommelshof in Tielt-Winge

29 januari 2021 | 08u55 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatie in dommelhof
Medewerkers en bewoners van campus Dommelshof kregen op 26 januari hun eerste Covid-19 vaccin. De resterende vaccins werden aangeboden aan Politie Hageland, Het Elfenhuisje, Het Balanske, Apotheek St-joris en verschillende tandartsen en thuisverpleegkundigen uit Tielt-Winge

Na de berichten van COVID19-besmettingen van de Britse variant in woon-zorgcentrum Vogelzang in Heverlee en in Bekkevoort,  had Campus Dommelhof op 20 januari nog beslist om in lockdown te gaan tot eind februari. Ook enkele nieuwe besmettingen die bij een algemene testing begin januari werden vastgesteld, leidden tot deze beslissing. Zo werden in Huis Brembosch één personeelslid en drie bewoners corona-positief bevonden. Uit voorzorg werden deze drie bewoners overgebracht naar Huis Perkeveld waar tot op heden nog de cohorte afdeling operationeel is en waar ook één nieuwe besmetting werd vastgesteld. De directie hoopte met deze maatregelen de vaccinatie, die op 13 januari bij een eerste groep medewerkers en de bewoners van Huis Wingerberg van start, vlot te laten verlopen, hetgeen deze week ook met succes gebeurde.

In totaal werd nu 90% van de 128 bewoners een eerste keer gevaccineerd. "Er zijn nog bewoners die herstellende zijn of nog in quarantaine zitten", aldus voorzitter Koen Van Roy. "Zij zullen bij de volgende ronde mee worden gevaccineerd." Daarnaast werd ook ongeveer 85% van de 110 personeelsleden gevaccineerd. "Onder de medewerkers die geen vaccin wensten bevinden zich mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven, of mensen met een medische voorgeschiedenis.", aldus nog Van Roy.

Lees meer over