Ramkraak op Orange-winkel op Gouden Kruispunt

Ramkraak
In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 oktober pleegden onbekenden een ramkraak op de Orange-winkel op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge. De daders reden met een auto in op de deur en de etalage van de winkel. "We hebben veel schade."

De ramkraak gebeurde rond 4.40 uur. "Voor de vitrine is een luik maar dat konden ze naar boven duwen nadat ze eerst kortsluiting hadden gemaakt. Vervolgens ramden ze met hun wagen de deur en de vitrine", vertelt regiomanager Marco Jeugmans (cf. bovenstaande foto).

De daders drongen daarop de winkel binnen maar bleven er maar heel even. "Ze namen één computer mee maar die is volledig afgeschermd en eigenlijk kunnen ze daar niets mee doen. Toen het alarm afging en we daar melding van kregen, zijn we meteen naar hier gekomen maar tegen dan waren de daders natuurlijk al lang weg. We hebben in elk geval veel schade."

Lees verder onder de foto.

Ramkraak
Donderdag was iedereen druk in de weer om de schade op te ruimen, later op de dag wordt ook de deur hersteld.

Kluis kregen ze niet open

Vermoedelijk kwamen de daders eerder al rondkijken in de winkel want blijkbaar wisten ze goed waar alles stond en wat ze konden meenemen. 

Blijkbaar vonden de dieven ook de kluis maar die kregen ze niet open. Eerder kreeg de zaak ook al twee keer bezoek van dieven maar die slaagden er toen niet in om binnen te dringen. "Hier wonen geen mensen en 's nachts is het hier verlaten, dat maakt het voor dieven makkelijker. We gaan nu kijken of we eventueel ramkraakpalen voor de zaak kunnen zetten", besluit Jeugmans. 

Lees verder onder de foto.

Ramkraak
De schade is groot, de buit klein.

Nog geen verdachten op het spoor

Er zijn ook camerabeelden van de dieven maar die droegen een bivakmuts zodat ze niet herkenbaar in beeld kwamen. Voorlopig is de politie nog geen verdachten op het spoor. Mensen van het labo kwamen ter plaatse voor een sporenonderzoek. De Federale Gerechtelijke Politie van Leuven neemt het onderzoek op zich.

Lees meer over