Onweders zorgden voor wateroverlast in het Hageland

wateroverlast
Vrijdagavond 4 juni kampten ze in het Hageland op verschillende plaatsen met wateroverlast. Diest en Tielt-Winge kregen het meeste regenwater te verwerken, op andere plaatsen viel er minder regen zodat Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Aarschot er weinig of geen last van hadden.

Vrijdagavond trokken onweders over het Hageland en dat zorgde op verschillende plaatsen voor problemen. In Tielt-Winge liepen kelders onder in woningen langs de Oude Tiensebaan en Sint-Joris-Veld. Aan de Motbroekstraat en de Vlaaistraat was er een modderstroom en er waren ook problemen in de Halensebaan. Aan het Driespad konden de bewoners het water net buiten houden en langs de Leuvensesteenweg, aan de oude kazerne, was er wateroverlast in 1 appartement.

Lees verder onder de foto.

Wateroverlast

Opvangbekken was juiste keuze

“We installeerden eerder een opvangbekken in de OudeTiensebaan en dat was duidelijk de juiste keuze, zonder het bekken was het een heel ander verhaal geweest. Ik ben dan ook blij dat onze inspanningen lonen, ook al besef ik dat er nog werk aan de winkel is in de gemeente. Een dikke merci en pluim voor onze toppers van arbeiders die klaar stonden om overal een handje toe te steken. De vraag was groot maar ik ben fier op hoe we vandaag de inwoners konden helpen”, reageert schepen Gunther Clinckx (Open Vld).

Lees verder onder de foto.

Wateroverlast

Ook in Diest waren er problemen

Ook in Diest (cf bovenstaande foto) waren er problemen in Deurne. De wolkbreuk zorgde er voor wateroverlast. Aan de Korte Heide werd op 1 uur tijd maar liefst 20.000 liter water weggepompt en ook in de Tessenderloseweg, Hasseltsebaan, Jozef Vanzeer, Meilrijk, Korte Heide, Schomstraat en andere straten kregen inwoners met wateroverlast af te rekenen.

Lees verder onder de foto.

Wateroverlast

“De brandweer en politie dienden overal tegelijk aan de slag te gaan. Goede moed aan alle mensen met schade. Dank aan ieder die hulp bood. De waterproblematiek staat weer hoog op de agenda. Werk aan de winkel”, reageerde schepen Monique De Dobbeleer (DDS) op haar sociale media.

In Aarschot, Tienen en Scherpenheuvel-Zichem daarentegen waren er geen noemenswaardige problemen. “Ik zag hoe de wolken verderop voorbij dreven en ons links lieten liggen. Het scheelde niet veel maar we kregen dus amper regen op ons hoofd en hadden dus ook geen wateroverlast”, besluit burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes (CD&V).

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over