Nieuwe padelclub van Tielt-Winge vindt uitbaters: "Er kunnen elf terreinen komen op termijn"

padelclub solto
Het hing een tijdje in de lucht maar nu is de kogel door de kerk. Michael Lambrechts (40) en Alain Suskind (51) zullen in Tielt-Winge de nieuwe padelclub 'Solto' aanleggen en ze nadien ook uitbaten.

De realisatie van een padelclub op de site Solveld in Tielt-Winge liep niet echt van een leien dakje. Zo had oppositiepartij Samen nog in april een klacht bij de gouverneur en ABB ingediend tegen de gemeenteraadsbeslissing van 18 maart tot aanduiding van een opstalhouder en vaststelling van het compromis Solveld, waarbij er padelvelden worden gepland op de site Solveld. Op 2 juni werd de klacht echter door de gouverneur afgewezen , zo mocht blijken op de gemeenteraad van juni, waarna het gemeentebestuur van Tielt-Winge de hoop uitdrukte dat er in de nazomer padel zou kunnen gespeeld worden.

Intussen werden ook de nieuwe uitbaters voor de nieuwe padelclub gevonden. Michael Lambrechts is regent lichamelijke opvoeding en trainer B in tennis. Een aantal weken geleden heeft hij de cursus voor padeltrainer bij Tennis Vlaanderen afgerond.  Alain Suskind is burgerlijk ingenieur van opleiding en heeft meer dan 20 jaar management- en bestuurservaring. En is sinds enkele jaren padel-verslaaf.

Beiden leerden elkaar ongeveer 1,5 jaar geleden  kennen op een padelveld. Hoe kan het ook anders. Uit liefde voor de sport en het gebrek aan padelinfrastructuur in Vlaams-Brabant, zeker in de streek van het Hageland, zijn ze beginnen plannen te maken.  Plannen die ze weldra in realiteit zullen omzetten.

“Met onze nieuwe padelclub Soltó willen we uitgroeien tot een betekenisvolle padelclub in België met daaraan gekoppeld een erkende padelschool die gaat voor kwaliteit”, zo vertellen ze.  “Met de padelschool, onder leiding van Michael Lambrechts en Pieter-Jan Vandersloten (p1000 speler en hoofddocent Tennis Vlaanderen), willen we lessen aanbieden aan jong en oud, en dat op elk niveau. Uiteraard zullen we meteen inzetten op start 2 padel sessies waarmee we nieuwe spelers met een aantal basislessen lanceren in deze nieuwe en leuke sport. “

De realisatie van de club gaat meteen van start

Maar voor het zover is moeten de padelvelden nog aangelegd worden. “In onze eerste fase zullen meteen  6 terreinen aangelegd worden, waarvan 2 overdekt”, verduidelijken ze. “Ook een voorlopig clubhuis wordt voorzien. In lijn van het groeiend aantal leden, zullen we de club verder uitbouwen naar 11 terreinen, waarvan 4 overdekte. “ De werken zouden in het najaar moeten starten.

Ook de bouw van het clubhuis zal dan van start gaan. “In dit clubhuis zal je naast de horecaruimte met dakterras ook 2 doucheruimtes voor onze padelspelers terugvinden”, gaan ze verder. “Hierlangs liggen opnieuw 2 doucheruimtes voor de voetbal. Langs de andere zijde van het clubhuis zal de gemeente namelijk een multifunctioneel kunstgrasveld aanleggen waar voetbalwedstrijden en trainingen van de gemeentelijke voetbalploegen kunnen doorgaan. Met een vergaderruimte in het clubhuis willen we bedrijven aantrekken voor leuke teambuilding dagen waar uiteraard een padelinitiatie niet mag ontbreken. “

 Een aantal terreinen zal worden overdekt en volledig van (slag) regen en wind worden afgesloten. “Hierdoor zorgen we voor continuïteit in ons lesaanbod, tijdens tornooien en interclub ontmoetingen. “, aldus het duo.

Bij de aanleg kozen ze voor World Padel Tour velden met het Mondo kunstgras. “Op deze velden worden alle internationale tornooien gespeeld”, vertellen ze. “Het Mondo kunstgras is van superieure kwaliteit en dempt een stuk beter. De ondergrond voelt dus zachter aan wat veel beter is voor onze gewrichten. “ Op de club kunnen ook padelrackets getest worden.

Goede burenrelaties

De tarieven die ze zullen hanteren op de club zullen marktconform zijn en in lijn met de prijzen van de omliggende clubs. Zo luidt het. “Er zal een korting toegestaan worden op het lidgeld voor de inwoners van Tielt-Winge”, geven ze nog mee. “Onze buurtbewoners worden bij de opstart uitgenodigd voor een gratis padel initiatie.” Waarmee ze meteen ook dieper ingaan op de bezwaren die er bij buurtbewoners tegen de komst van de padel waren gerezen. “We vinden dat samenwerking en communicatie met het lokale bestuur van Tielt-Winge, de  buurtbewoners en de andere sportverenigingen in de gemeente erg belangrijk is”, geven ze nog mee. “Daarom hielden we op 12 juli, samen met het bestuur van Tielt-Winge, een infovergadering met de buurtbewoners over de invulling van het recreatiegebied ’t Solveld. Uiteraard waren er bezorgdheden over de recente negatieve media-aandacht rond padel en de mogelijke geluidsoverlast dat het met zich mee kan brengen. Wij verwachten echter veel minder uitgesproken hinder aangezien de afstand tot de eerste woningen voldoende groot is. Ook de optimale inplanting van de terreinen spelen hierin een rol. We staan hiervoor in nauw contact met de overkoepelende federatie, Tennis Vlaanderen.  Op deze infovergadering werd eveneens afgesproken om opnieuw met de buurt samen te zitten wanneer de club is opgestart. Moest er zich alsnog een probleem voordoen, beloven wij dit aan te pakken.”, besluiten ze.

Lees meer over