Nieuw horeca-initiatief op site Huize Hageland zoekt kandidaten

29 oktober 2021 | 12u35 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vloojbergtoren
De gemeente Tielt-Winge is op zoek naar kandidaten voor een nieuw horeca-initiatief op de site Huize Hageland.  Dit moet op die locatie  leiden tot een grotere (toeristische) aantrekkingskracht. 
Kandidaten dienen een projectvoorstel (totaalconcept) voor de volledige site met inbegrip van de tuinen, terrassen, hangar, voormalige conciërgewoning, kabouterbos, evenementenweide en de Vlooybergtoren in te dienen.
Het voorstel, met een gedetailleerd financieel plan en tijdlijn, kan ingediend worden tot 30 november 2021 om 10 uur t.a.v. het gemeentebestuur of via cultuur@tielt-winge.be.

Het betreft een totaalconcept waarbij een link met de Vlooybergtoren als absolute toeristische trekpleister voorzien wordt. In het projectvoorstel moet toerisme Tielt-Winge er sterker uit komen.

De evenementenweide wordt momenteel ook gebruikt door campers. De kandidaat kan hier eveneens iets rond uitwerken en dit aspect implementeren in het projectvoorstel.

De evenementenweide kan ook voor evenementen gebruikt worden. Zo keert het Sint-Maartensvuur jaarlijks terug op het terrein, dit moet gegarandeerd blijven).

Het kabouterbos, aanwezig op de site, kan voor de kandidaat mogelijkheden genereren om hier in samenwerking met de dienst toerisme en erfgoed en Regionaal Landschap Noord-Hageland mee aan de slag te gaan.

Voorstellen in verband met de terrassen en het groen rondom Huize Hageland worden mee opgenomen in het projectvoorstel van de kandidaat. Zo zal ook het onderhoud van het groen rondom Huize Hageland ten laste zijn van de initiatiefnemer.

kaboutervertelling

Lees meer over