Minder ongevallen door snoeien en uiteindelijk verwijderen van haag in Tielt-Winge

27 mei 2021 | 16u03 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
haag tielt-winge
Voor 15 juni 2021 werd de haag ter hoogte van het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N223) met de Roeselberg al een eerste keer gesnoeid. Door het groot aantal ongevallen dat er op die plek gebeurde, werd nu beslist om de haag te verwijderen. Daardoor is het aantal ongevallen beduidend lager dan voorheen, zo meldt gemeenteraadslid Gerry Caluwaerts (Open VLD), die er al zelf meermaals bij Wegen en Verkeer op had aangedrongen dat ze iets aan de haag moesten doen.

Het betrokken kruispunt werd intussen ook van behoorlijke ledverlichting voorzien, hetgeen de zichtbaarheid in het donker alvast ten goede gekomen is.

"Ondertussen maakt een ontwerper van AWV op vraag van de gemeente ook werk van een studie van het kruispunt van de Wingerstraat met de N2 Leuven-Diest", zo vertelt het gemeenteraadslid nog. "Door het toenemende verkeer is het daar immers geen sinecure, komende vanuit de Wingerstraat om richting Diest te rijden. Zo zullen ook de zachte weggebruikers daar in de toekomst veiliger kunnen oversteken.".

Het aangehaalde onderzoek zal allicht een jaar in beslag nemen. 

Lees meer over