Leerlingen De MET week in quarantaine na coronabesmetting

De MET
Breaking
Het schooljaar is nog maar net begonnen of de eerste coronabesmettingen duiken al op. De leerlingen van de nieuwe secundaire school De MET in Tielt-Winge zitten vanaf vrijdag 3 september thuis in quarantaine na een bevestigde coronabesmetting. Ook volgende week blijft de schoolpoort dicht.

Aangezien leerhub De MET niet werkt met vaste klasgroepen en plaatsen zoals elders, de contacten van de leerlingen lopen er door elkaar en ze worden er opgedeeld in allerlei groepen, namen de verantwoordelijken geen enkel risico en werd er besloten om de school voor een week te sluiten. De lessen worden dan ook volgende week online gegeven en leerlingen zullen een alternatieve planning volgen.

Ouders kregen van het CLB al een sms-bericht waarin ze een code vinden om hun kind te laten testen. Wie positief blijkt, moet zich na een week quarantaine opnieuw laten testen.

Organisaties en verenigingen uit Tielt-Winge, die getroffen worden door een corona-uitbraak, worden uitgenodigd om meteen contact op te nemen met het lokaal bestuur.

Meer info: www.demettieltwinge.eu