Leerkracht test positief op corona: volledige kleuterklas moet thuisblijven

't Hagekind
In de kleuterschool van 't Hagekind in Tielt-Winge moeten de kleuters van het 2de kleuterklasje noodgedwongen thuisblijven. Omdat een leerkracht een positieve coronatest had afgelegd, moesten alle kindjes van 4 en 5 jaar oud uit die klas vandaag een test ondergaan en moeten zij die positief testen in quarantaine.

"Donderdag was er een hoog-risicocontact met die klasgroep uit de Rillaarseweg. Dit weekend bleek die persoon besmet te zijn met het coronavirus Covid-19", luidt het in een bericht van de gemeente Tielt-Winge. 

Alle ouders van de betrokken kleuters werden door de directie en het lerarenteam maandagochtend 18 oktober op de hoogte gebracht. "Uw kind heeft contact gehad met iemand die besmet is met Covid. Het CLB heeft het risico ingeschat als hoog", kregen ze te lezen. De school belde de ouders ook persoonlijk op om het nieuws te melden. In een brief kregen ze ook de uitleg over de te volgen procedure. 

Ook Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) bevestigt het nieuws maar is niet onmiddellijk ongerust. "Binnen 24 uur weten we wie er positief en negatief zal zijn. De kindjes die positief testen moeten dan een week in quarantaine blijven, maar de kindjes die een negatieve test afleggen, mogen morgen al terug naar school. Er is zeker geen reden tot ongerustheid", klinkt het. 

Lees meer over