Jessy Cobbaert stapt uit de gemeenteraad en focust zich op haar opleiding om lerares te worden

jessy cobaert
In Tielt-Winge nam N-VA gemeenteraadslid Jessy Cobbaert (40) op donderdag 20 mei ontslag omdat ze andere prioriteiten heeft in haar leven. Wie haar gaat opvolgen is nog niet duidelijk.

Cobbaert was gemeenteraadslid sinds de verkiezingen van 2018 voor N-VA, ze zetelde ook in de raad voor maatschappelijk welzijn.  “Ze liet er zich opmerken als een gemeenteraadslid met een warm hart voor het verenigingsleven en de jeugdwerking die het liefst zaken realiseerde over de partijgrenzen heen”, zegt partij- en raadslid Tom Werner.

Naar eigen zeggen zou ze haar mandaat niet meer kunnen combineren met haar opleiding die ze volgt want ze wil graag leerkracht worden.

Wie haar opvolgt is nog niet bekend maar binnen de partij zal ze als raadslid in elk geval gemist worden. “Ze was een goede kracht die haar werk ernstig nam. Je kan alleen respect hebben voor het feit dat ze een stap opzij zet omdat ze haar functie niet voor 100% kan invullen”, zegt N-VA raadslid Tom Werner.

Zelf neemt Cobbaert evenzeer met gemengde gevoelen afscheid van de gemeenteraad in Tielt-Winge. “Het is met pijn in het hart dat ik afscheid neem van de raad. Omwille van mijn opleiding is het echter niet mogelijk om mij voluit te kunnen toespitsen op mijn politiek mandaat. Ik wil de collega’s in de raad, en met name mijn fractiegenoten van N-VA, van harte bedanken voor de samenwerking. Ik denk dat ik wel een verschil kon maken en ik zal het zeker missen. Als ik dit niet 100% kan doen, krijg ik dit aan mezelf niet verkocht. Misschien komt er een dag dat het wel weer kan. Ik heb hier lang over nagedacht maar dit is de beste oplossing.”

Het gewezen raadslid blijft politiek wel actief binnen de partij.

Lees meer over