Inschrijf- en reservatieplatform Kwandoo nu ook in Tielt-Winge

30 december 2021 | 19u01 | Gepost door rik.poulman@te…
Kwandoo

Voor naschoolse opvang gebruikt Tielt-Winge reeds het Kwandoo-platform. Vanaf januari 2022 kan dit ook worden gebruikt om tickets te bestellen voor tentoonstellingen, sportkampen en grabbelpas.

Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) is alvast enthousiast. “Waar je vroeger uren in de wachtrij moest staan om een sportkamp of een voorstelling te boeken, kan het nu eenvoudig online. Andere steden gebruiken dit platform reeds langer en daarom is het belangrijk dat we mee in het zadel springen.”

“Natuurlijk is het niet voor iedereen zo gemakkelijk, dat beseffen we”, aldus Beeken. “Daarom is het nog altijd mogelijk om bij de desbetreffende dienst te gaan aankloppen. Met je Eid (elektronische identiteitskaart) of een eigen login willen we het niet alleen gemakkelijker maken, maar ook 24 uur beschikbaar houden. Want soms wil je ’s avonds toch nog iets reserveren.”

Door de reserveringen via dit platform op te zetten, kunnen de desbetreffende diensten zich bezig houden met moeilijke vragen zoals betalingen of annuleringen. De gemeente kan bijgevolg optimaal inzetten in een betere dienstverlening.

Lees verder onder de foto
Beeken

Rudi Beeken wil alvast de mensen geruststellen die nog niet zo handig zijn met online betalingen. “Je kan natuurlijk nog altijd persoonlijk bij onze diensten terecht om af te rekenen of  voor vragen. Maar we hopen dat dit systeem het iets gemakkelijker maakt voor iedereen.”

(Laurien Holsbeeks)

Lees meer over