Houwaartse Wijnloop als succesvolle afsluiter van Houwaart Leeft

houwaartse wijnloop
Afgelopen weekend werd in Tielt-Winge voor het eerste de Houwaartse Wijnloop georganiseerd. Met 169 deelnemers kan deze loop als succesvolle afsluiter van het weekend 'Houwaart Leeft' de geschiedenis ingaan.

De Houwaartse Wijnloop werd afgelopen weekend voor het eerst georganiseerd. "188 inschrijvingen waarvan er effectief 169 lopers aan de start kwamen was dit een groot succes", aldus Gerry Caluwaerts. "Voorafgaand hadden 35 kinderen al het beste van zichzelf geven op de eerste jeugdloop, waardoor we meer dan tevreden zijn."

Ook wijnbouwer Joris Eeckhout, van wijndomein den Eeckhout is heel tevreden. "Dat we zo als wijnbouwers de streek op kaart kunnen zetten is een meerwaarde voor elke wijnboer', reageerde hij. "Vandaar mijn hartelijke dank aan iedereen die hier aan meewerkte."

Voor loper Steve Willems was de loop een droom die werkelijkheid werd. "Als loper deze loop kunnen verwezenlijken is toch wel een beetje een droom die uitkomt", bekent hij. "We hebben met zoveel mogelijk details rekening gehouden en dat niet alles perfect was beseffen we. We nemen alles zeker mee naar volgende editie."

En dat die volgende editie er komt en misschien zelfs jaarlijks, daar hopen ze allemaal op. "We willen dan ook de KWB en de Scouts bedanken voor de kans die ze ons gegeven hebben, kans die we met beide handen hebben gegrepen", besluit Caluwaerts. "Hopelijk worden de goede reacties gelezen en wordt het de eerste officiële loopomloop van Tielt- Winge."

Foto's: Michaël Daenen

houwaartse wijnloop
houwaart leeft

Lees meer over