Houwaartse wijnboeren komen met eerste wijnloop

Joris Eeckhout
De wijnboeren in Houwaart blijven van zich laten spreken. Terwijl de ene, die van wijngaard Steenkuyl, zijn product gewaardeerd ziet in een Spaans toprestaurant, zijn er anderen die de sportieve toer op gaan. Zij organiseren, op zondag 12 september een eerste wijnloop.

De loop is meteen de afsluiter van Houwaart Leeft. “De geoefende en de niet-geoefende lopers zijn welkom om de wijnheuvels te trotseren. Er zijn omlopen voorzien van 4, 8 en 10 km voor volwassenen en een omloop voor de kinderen. De jeugdloop start om 12.45u en de volwassenen beginnen eraan om 14.30 uur”, luidt het bij de initiatiefnemers Steve Willems, Joris Eeckhout en Gerry Caluwaerts.

Op die manier willen ze niet alleen Houwaart als wijngemeente op de kaart zetten maar ook op sportief vlak. “We werken hiervoor nauw samen met de Scouts en de KWB van het dorp. Steve wilde al lang een loop organiseren en wij zagen dat ook wel zitten.”

KWB vond het goed idee

Die van de KWB vonden het meteen een goed moment om hieraan hun feest Houwaart Leeft te koppelen, een weekendfeest met, onder andere ,een collectief zingmoment. “Houwaart zingt organiseren we zelf en we brengen de nummers ook zelf, we hopen dat veel mensen meezingen zodat elke valse noot gecamoufleerd geraakt”, vertelt KWB voorzitter Patrick Cloots.

Zijn vereniging zorgt in dat weekend, onder andere, ook voor een wandeling, er zijn parcours met verschillende afstanden, en voor een optreden van de lokale band The Croccodiles die voor populaire covers zorgt, dat en zoveel meer. 

Tijdens Sprankelend Hageland in 2020 kwamen de initiatiefnemers van de loop al met het idee, nu realiseren ze die droom. “We helpen graag om het lokale verenigingsleven een duw in de rug te geven, hopelijk is de zon van de partij. Er wordt alvast een na-zomerterras met live muziek voorzien”, zeggen ze.

Geïnteresseerde kunnen nog steeds inschrijven via https://www.larssie.com/nl-HouwaartseWijnloop

Lees meer over