Houwaart leeft volgend weekend, onder andere met een kermis en een eerste Wijngaardenloop

Houwaart zingt
Na Sprankelend Hageland is het volgend weekend opnieuw feest in Houwaart, een deelgemeente van Tielt-Winge. Vrijdag, zaterdag en zondag staan er verschillende evenementen op het programma onder de noemer Houwaart Leeft. Het initiatief komt van de KWB die hiervoor samenwerkt met de scouts van Houwaart.

Vrijdagavond start het feestweekend met 'Houwaart Zingt', veel uitleg lijkt ons hier overbodig. "Vanaf 21 uur zingen we alle mogelijke hits voor, hopelijk is er genoeg volk dat meedoet zodat het niet opvalt als we al eens vals zingen", zegt KWB voorzitter Patrick Cloots (55) lachend. 

Wanneer iedereen uitgezongen is, het einde is voorzien rond 1 uur, starten wandelaars op zaterdag 11 september. "Tussen 9 en 15 uur organiseren we onze Wijngaardwandeling, Je kan kiezen tussen omlopen van 5, 10 en 15 kilometer. Om deel te nemen betalen leden 1,20 euro, niet leden 1,50 euro. Het vertrek en de aankomst is aan de feesttent naast de Sint-Denijs zaal in Houwaart. Om 11 uur strijden ploegen in ons mini-voetbaltornooi en vanaf 20 uur kan je dansen met dj Benny. Om 21 uur spelen de lokale Crocodiles ten dans."

Eerste Wijngaardenloop

Zondag start, om 12.45 uur, met een Karamellenloop voor de kinderen en om 13 uur gaat de eerste Wijnloop van start, ook hier kunnen deelnemers kiezen om te gaan voor 4, 8 of 12 kilometer. "Het parcours gaat langs de  Houwaartse Berg en loopt via de talrijke wijngaarden die de regio rijk is. We werken hiervoor samen met onder andere wijnbouwer Joris Eeckhout", weet ervaren loper en mede-organisator Steve Willems.

Koninklijke Muziekvereniging De Weergalm Der Winge doet hun ding om 14 uur en om 15 uur is er een optreden van Music Time. Om 17 uur worden de winnaars van de Wijnloop geëerd. "Dit alleen organiseren is geen optie, we zijn dan ook heel blij dat de lokale scouts hun steentje bijdragen", besluit Cloots. 

Doorlopend is er ook kinderanimatie voorzien en kan je je uitleven op de kermis. 

De inkom is sowieso gratis. 

Lees meer over