Heel wat werken de komende jaren in Tielt-Winge waaronder veel rioleringswerken

Werken Tielt-Winge
Tielt-Winge plant de komende maanden heel wat openbare werken op haar grondgebied. Niet alleen wordt er verder gewerkt aan de heraanleg van de Rillaarseweg, er staan ook heel wat rioleringswerken op het programma, net als verfraaiingswerken en de aanleg van nieuwe fietspaden.

Nadat de werken aan de Rillaarseweg enkele maanden stillagen door het faillissement van de aannemer zijn die nu al een poosje heropgestart en gaat het daar goed vooruit. “De onderlaag is getrokken en de aannemer haalt deze week de putdeksels op en werkt de middeneilandjes af. De komende weken staat de afwerking van de bermen op het programma, net als het trekken van de toplaag”, zegt schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld).

Als alles goed gaat zouden de werken beëindigd worden voor het bouwverlof. “Elders zijn we ook aan de slag of plannen we werken. Op het kerkhof in Sint-Joris-Winge wordt momenteel de kiezel vervangen door een deftig toegankelijk pad en de hagen worden vernieuwd aan de voorkant en de linker zijkant waar een deel eerder afbrandde. Rond de Roeselkapel in Houwaart vernieuwen we de processiegang, er komt extra groen en het pad rond de kapel krijgt kasseien. De eerste contacten met de aannemer zijn ook gelegd i.v.m. de vernieuwingswerken van de fietspaden langs de Heikant in diezelfde deelgemeente.”

Veel rioleringswerken

Tenslotte moeten heel wat rioleringen vernieuwd worden, te beginnen nog dit jaar in de Wersbeekstraat. “Eventueel wordt er ook nog in 2021 gestart in de Beurtstraat en Demenweg, al kan dat ook pas in 2022 zijn. Volgend jaar zijn in elk geval de Roeselberg, Kriebekestraat, Begijnenbosweg, Haldertstraat, Solleweg en Kapellekensweg aan de beurt.”

Daarna volgen, hetzij in 2022 of 2023, de Tolmerenbergweg, Hazelaarsstraat, een stuk van de Halensebaan, Glabbeeksesteenweg, Neckerpoelstraat en Kerkstraat. In 2023 tenslotte is het de beurt aan de Kaaskorf. “De data zijn indicatief en kunnen om allerlei redenen nog vertraging oplopen. De betrokken inwoners krijgen nog duiding van de gemeente, als de coronamaatregelen het toelaten via een infomarkt, anders door een infomap met daarin alle gegevens over het project en de nodige contactinformatie.”

 

Lees meer over